Stockholms gängkrig vinner prestigefyllt tv-pris

Publicerat

Kategorier

Igår kväll tilldelades den kritikerrosade dokumentärserien “Stockholms Gängkrig” priset för “Bästa faktaprogrammet för året” på den prestigefyllda svenska tv-galan “Kristallen”.

Serien hade premiär i januari 2023 på SVT och betraktas som en viktig dokumentation av det alltmer ökande gängvåldet i Sverige.

Juryns motivering: “Stockholms Gängkrig ger en skoningslös inblick i den värld som lämnar allt mer våldsamma spår i vårt samtida samhälle. Genom kraftfulla möten och unika perspektiv får tittaren en djupare förståelse för en komplex verklighet.”

Dela inlägget

Se fler nyheter

Kampanj om bristyrken inleder samarbetet med Region Gävleborg

BNC tar Guldörat in på Dramaten

För tredje året i rad producerar Brand New Content Guldörat. Den här gången flyttar branschdagen och galan in på Dramaten – med Annika Lantz som moderator på Stora scenen.

Vem ska jag tro på?

I Brand New Contents nya programserie ”Vem ska jag tro på?” får tittarna insikt, kunskap och verktyg för att bättre kunna navigera i det allt mer komplexa medielandskapet som växer fram och den påverkan vi utsätts för – ofta utan att veta om det. Programledaren Kodjo Akolor leder oss med hjälp av fakta, forskning och personliga möten genom en värld full av desinformation, konspirationsteorier och dolda reklambudskap. – Det känns viktigare än någonsin att vi förstår hur våra medievanor påverkar oss, säger Kodjo Akolor.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Landets bästa kreatörer är redo att hjälpa dig med dina kommunikations- och produktionsutmaningar. Hör av dig så berättar vi mer!