Stockholms gängkrig

Publicerat

Kategorier

Stockholms gängkrig – bakom rubrikerna” berättar historien om Sveriges mest dödliga konflikt de senaste åren: det brutala hämndkriget i förorten Järva, nordost om Stockholm.

Konflikten började 2015 med en dispyt över ett byte från ett rån. Barndomsvännerna var oense om deltagande och andelar, och fram till idag har det eskalerande kriget krävt över tjugo unga människors liv.

“Stockholm gängkrig – bakom rubrikerna” undersöker hur gängvåldet uppstår i Sverige och hur det kan stoppas. Svaren på flera av frågorna kan hittas i utvecklingen av sårbara områden som Järva. Serien skildrar hur samhället har misslyckats med områden som Järva och är en berättelse om konsekvenserna av vapenvåld för de anhöriga och de som lever med våldet i vardagen.

Den sex avsnitt långa serien presenterar unga brottslingar, offernas anhöriga, poliser, åklagare, frivilligorganisationer och invånare som försöker rädda sitt område.

Premiär på SVT den 8:e januari.

Dela inlägget

Se fler nyheter

Vem ska jag tro på?

I Brand New Contents nya programserie ”Vem ska jag tro på?” får tittarna insikt, kunskap och verktyg för att bättre kunna navigera i det allt mer komplexa medielandskapet som växer fram och den påverkan vi utsätts för – ofta utan att veta om det. Programledaren Kodjo Akolor leder oss med hjälp av fakta, forskning och personliga möten genom en värld full av desinformation, konspirationsteorier och dolda reklambudskap. – Det känns viktigare än någonsin att vi förstår hur våra medievanor påverkar oss, säger Kodjo Akolor.

Sitcom lanserar Amorteringsklappen

Årets bästa julklapp 2023 – ett sällskapsspel? Inte om man får tro Nordax Bank, som tagit hjälp av Brand New Contents content-team för att lansera “Amorteringsklappen”.

Jul Med Ernst

Nu har det blivit dags att komma i julstämning! I många år har vi samlats kring TV-rutan och välkomnat juletiderna tillsammans med Ernst Kirchsteiger i form av programmet “Jul Med Ernst”.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Landets bästa kreatörer är redo att hjälpa dig med dina kommunikations- och produktionsutmaningar. Hör av dig så berättar vi mer!