Vad hände med 80-talsfenomenet “Dreamers”?

Publicerat

Kategorier

BNC:s podcastdokumetär försöker lösa ett av pop-Sveriges stora mysterier.

Historien om Dreamers – det påhittade(?) 80-talsbandet som fick en stor hit med sin låt “Jag gör som jag vill” – har berättats i en rad Nordax-kampanjer de senaste åren. Men vad hände egentligen med bandet efter den omtalade splittringen under livesändningen i soffprogrammet “Café Berså” då det begav sig.

I podcasten “Dreamers – vart tog dom vägen” tar sig journalisten “Anthony Pålsson” an jakten på bandmedlemmarnas mystiska försvinnande – på största allvar.

Podden släpptes på Spotify den 2 juni 2023 och har lett till stora spekulationer bland lyssnarna om vad som är sant och inte.

Syftet var att förlänga och fördjupa konceptet “Dreamers” genom ett nytt medium – podcast.

Målet var att nå den del av Nordax målgrupp som konsumerar mycket podd – men också att skapa en produktion som väcker känslor, frågor och som på ett organiskt sätt har förutsättningar att bli en så kallad “snackis” och pr-drivande.

Konceptet ”Dreamers” handlar om ett fejkat 80-talsband som spricker pga av just detta skäl. BNC har producerat flera stora filmpaket med Dreamers i fokus, bland annat när bandet är gäster på kaféprogrammet Café Berså. Vi har också skrivit pop-punklåten ”Jag gör som jag vill” (finns på Spotify) som var bandets stora hit – och som vi sedan gjorde en ”Hitlåtens historia”-film kring. 

Nordax Bank vänder sig till de som inte riktigt passar in i storbankernas mallar: Frilansare, gig-jobbare, egenföretagare och andra som av olika skäl kan ha svårt att få bolån. Briefen till kampanjen var denna: Inspirera och engagera kring Nordax bolån inom ramen för konceptet: “Banken för det nya vanliga”.

Lyssna på den spännande dokumentären här.

Dela inlägget

Se fler nyheter

Vem ska jag tro på?

I Brand New Contents nya programserie ”Vem ska jag tro på?” får tittarna insikt, kunskap och verktyg för att bättre kunna navigera i det allt mer komplexa medielandskapet som växer fram och den påverkan vi utsätts för – ofta utan att veta om det. Programledaren Kodjo Akolor leder oss med hjälp av fakta, forskning och personliga möten genom en värld full av desinformation, konspirationsteorier och dolda reklambudskap. – Det känns viktigare än någonsin att vi förstår hur våra medievanor påverkar oss, säger Kodjo Akolor.

Sitcom lanserar Amorteringsklappen

Årets bästa julklapp 2023 – ett sällskapsspel? Inte om man får tro Nordax Bank, som tagit hjälp av Brand New Contents content-team för att lansera “Amorteringsklappen”.

Jul Med Ernst

Nu har det blivit dags att komma i julstämning! I många år har vi samlats kring TV-rutan och välkomnat juletiderna tillsammans med Ernst Kirchsteiger i form av programmet “Jul Med Ernst”.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Landets bästa kreatörer är redo att hjälpa dig med dina kommunikations- och produktionsutmaningar. Hör av dig så berättar vi mer!